Fermacell 12,5mm 260x120

Prijs per plaat
€ 28,11 € 23,23

Fermacell 12,5mm 260x120

fermacell® gipsvezelplaten bestaan uit gips en cellulosevezels. Beide gondstoffen zijn recyclingproducten, enerzijds gips als restproduct van de rookgasontzwavelingsinstallatie bij kolengestookte electriciteitscentrales. De cellulosevezels worden gewonnen uit oud papier. Naast het gebruik van het zogeheten rookgasontzwavelingsgips, verwerkt fermacell® tegenwoordig ook tot 25% recyclinggips in haar gipsvezelplaten. Dit recyclinggips bestaat onder andere uit zaagafval uit de productie, schuurstof en gipsafval uit de gehele bouwkolom.

Deze twee grondstoffen worden vermengd en na toevoeging van water – zonder bindmiddel – onder hoge druk samengeperst, gedroogd, geïmpregneerd met een waterafstotend middel en op maat gezaagd. Door de unieke samenstelling is de fermacell® gipsvezelplaat geluidisolerend, brandwerend, vochtwerend, stootvast en extreem belastbaar.

In fermacell® gipsvezelplaten bevinden zich geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. De platen bevatten geen lijm, waardoor elke reukoverlast is uitgesloten en waardoor de homogene plaatstructuur beter kan ”ademen".

Extra informatie
Kleur Grijs/wit
Brand Fermacell