Naar ons aanbod Mail ons

Grenenhout

 

Bij Mulder Bouwmateriaal bieden wij een breed scala aan hoogwaardige grenenhout. Grenenhout is een populaire houtsoort vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Van vloeren tot meubels en van wandbekleding tot tuinconstructies, grenenhout is geschikt voor talloze toepassingen. Het Nederlandse woord grenen wordt gebruikt voor hout van diverse Pinus-soorten, met name het hout van de grove den (Pinus sylvestris). Grenenhout is na vurenhout de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Grenenhout wordt het meest toegepast bij binnen kozijnen, tuinhout (vlonders/schuttingen) en als balkhout. De manier van toepassing is afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Ontdek ons assortiment en vind het perfecte grenenhouten product voor jouw project. 

Een van de andere voordelen van grenenhout is dat het relatief zacht is, waardoor het gemakkelijk te bewerken is en geschikt is voor talloze toepassingen. Bovendien is grenenhout een duurzame keuze, omdat de grove den snel groeit en er dus altijd voldoende aanbod is.

Milieuvriendelijkheid van grenenhout

Grenenhout is een milieuvriendelijke keuze, omdat de grove den snel groeit en er dus altijd voldoende aanbod is. Bovendien is grenenhout biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik kan worden afgebroken zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Onderhoud van grenenhout

Hoewel grenenhout van nature duurzaam is, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen. Een van de belangrijkste stappen in het onderhoud van grenenhout is het beschermen tegen vocht en vuil. Dit kan door middel van een goede afwerking, zoals lak, olie of beits. Daarnaast is het belangrijk om grenenhout regelmatig schoon te maken met een zachte doek en eventueel een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van het hout kunnen beschadigen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren